flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для першачків проведено Уроки Справедливості

13 жовтня 2020, 14:42

Для першачків проведено Уроки Справедливості

Добровеличківським районним судом Кіровоградської області 12 та 13 жовтня 2020 року в рамках Всеукраїнської акції "Урок справедливості", ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59) та реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» для здобувачів освіти 1-А та 1-Б класу Комунального закладу Добровеличківський ліцей «Інтелект» Добровеличківської селищної ради Кіровоградської області було проведено «Урок Справедливості».

В ході проведення «Уроку Справедливості» прес-секретар Добровеличківського районного суду Кіровоградської області Осадча М.О., дотримуючись усіх карантинних заходів, розповіла здобувачам освіти про роботу суду та суддів.

Під час уроку діти переглянули яскраві мультфільми «Слон проти Жирафи», «Кінь проти Хом’яка» та спробували себе в ролі суддів, в ігровій формі поділилися на дві команди, вирішуючи складні питання із життя тваринок по-справедливості.

В ході уроків було наголошено, що усі різні і у кожного є різні природні можливості та інтереси, тому між людьми можуть виникати суперечки,  і для вирішення спору потрібен суд! Діти зрозуміли, що на суддю покладається велика відповідальність - бути справедливим! Маленькі слухачі активно приймали участь у інтерактивній грі-дискусії та отримали в подарунок яскраві наклейки клубу Справедливців і Дипломи за участь у Всеукраїнській акції «Урок справедливості».

Усі отримали позитивні емоції, гарний настрій та враження!